Veelgestelde vragen over de airfryer

1. Kun je verschillend maaltijden klaarmaken in de airfryer?

Antwoord- Ja, je kunt gemakkelijk verschillende soorten maaltijden klaarmaken in de Airfryer. Het grootste voordeel is hierbij natuurlijk dat hiervoor veel minder olie nodig is. Voedsel zoals vlees, patat en aardappels kunnen gemakkelijk klaar worden gemaakt. Daarnaast is het zelfs ook mogelijk om verschillende groenten te grillen of brownies te bakken in een Airfryer.

2. Welke aansluiting hebben Airfryers?

Antwoord- In Europa hebben de Airfryers een 220 volt aansluiting

3. Hoeveel voedsel kan er in 1 keer in de airfryer?

Antwoord- Dat verschilt per aanbieder of model. Gemiddeld is de capaciteit van de airfryers zo’n 500 gram per keer. Ook zijn er XL airfryers op de markt gekomen waar meer dan een kilo per keer in klaar gemaakt kan worden.

4. Kun je ook aluminiumfolie of bakpapier gebruiken in de Airfryer?

Antwoord- Ja dat kan, het is alleen niet altijd aan te raden. Een airfryer werkt door de goede lichtcirculatie. Wanneer je die circulatie teveel onderbreekt door bakpapier of aluminiumfolie wordt het eten niet meer knapperig genoeg. Wanneer je toch bakpapier of aluminiumfolie wilt gebruiken is het wel aan te raden om genoeg ruimte overhouden om de hetelucht te laten passeren.

5. Maak je met een airfryer je voedsel knapperiger en smaakvoller?

Antwoord- Ja, het voedsel wat je in de airfryer bereidt is even knapperig en smaakvol als wanneer je het klaarmaakt in de frituur. Het grote voordeel is dat veel minder vet gebruikt en daardoor de smaak van de producten behoud.

6. Kun verschillende soorten voedsel in 1 keer klaarmaken in een airfryer?

Antwoord- Ja, je kunt gemakkelijk 2 soorten voedsel tegelijk klaarmaken in de airfryer. Bij veel airfryers krijg je ook een bakje waarmee je verschillende soorten voedsel tegelijk kan frituren. Het is aan te raden deze dan ook te gebruiken omdat de bereidingstijd per product verschillend is.

7. Kun je ook bevroren producten klaarmaken in de airfryer?

Antwoord- Ja dat kan, wanneer je bevroren producten in de airfryer doet is de bereidingstijd wel iets langer dan normaal.

hoe werkt de airfryer

X