Zelf heerlijke kroketten maken

De meeste mensen kopen altijd kroketten in de supermarkt, maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kan maken?

Bereidingstijd: +90 m

Ingrediënten

 • Ingrediënten bouillon:
 • 600 gram mager Rund of kalfsvlees
 • 700 ml water
 • 1 theelepel peper
 • 1 theelepel zout
 • Ingrediënten ragout:
 • 75 gram roomboter
 • 2 sjalotjes2 sjalotjes
 • 100 gram bloem
 • 7 gram gelatine
 • 50 ml magere room
 • 2 eierdooiers
 • ½ theelepel worcestersaus
 • 1 theelepel mosterd
 • Zout en peper
 • Nootmuskaat
 • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
 • Bruine boterhammen
 • 5 eieren
 • 10 gram bloem

Bereiding

 • Doe het vlees samen met het water, peper en zout in een pan en breng het aan de kook. Schuim het water af als het kookt. Als het vlees gaar is, draai je het vuur uit en laat je de bouillon afkoelen met het vlees erin. Je houdt ongeveer een halve liter over. Haal het vlees eruit en snijd dit in kleine blokjes. Zeef de bouillon.
 • Maak nu de roux. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en snijd de sjalotjes zeer fijn. Voeg de sjalotjes toe en laat ze zachtjes fruiten. Laat ondertussen de gelatine weken in koud water. Voeg de bloem toe aan de boter en roer deze er met een garde doorheen. Laat de bloem 1 tot 2 minuten garen tot het goudgeel van kleur is en loslaat van de pan. Giet geleidelijk de bouillon bij de roux. Laat de ragout al roerend 2 a 3 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur. Roer de uitgeknepen gelatine erdoor, samen met de slagroom, eierdooiers, worcestersaus en mosterd. Breng de ragout op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Hak de peterselie fijn en roer samen met het vlees door de ragout. Dek af en laat afkoelen in de koelkast.
 • Maak ondertussen het paneermeel, door de korstjes van het bruine brood te snijden en in je Airfryer op 120 graden te drogen. Als het is afgekoeld, kun je dit met een deegroller pletten of fijnmalen. Zeef de kruimels, zodat je grof en fijn paneermeel overhoudt.
 • Verdeel de ragout in delen van ongeveer 75 gram. Rol ze door het fijne paneermeel en maak er een kroketje van. Was tussen elk kroketje door je handen met lauwwarm water, dan blijft de ragout minder plakken. Klop de eieren los en roer de bloem erdoor. Haal de kroketten door het mengsel en daarna door het grovere paneermeel. Herhaal dit twee keer. Je kunt de kroketten nu invriezen of afbakken. Als je ze gaat bakken spray je ze in met wat olie en bak je ze in 10 minuten op 190 graden goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Heb je tips of een beter recept? Laat hieronder een reactie achter met jouw recept. Zo kunnen we samen genieten van de beste airfryer recepten.

Heb je nog geen airfryer of toe aan een nieuwe?

Wij hebben de beste airfryers voor jouw op een rijtje gezet.
Klik op een van onderstaande links om het product te bekijken.

1. Philips Avance XXL 

2. Princess Family Aerofryer

3. Philips Airfryer XL + bakplaat

4. Tristar XXL slechts (voordelige keuze)

5. Philips PREMIUM airfryer XXL design

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rik Hultermans
Rik Hultermans
2 jaren geleden

Het recept opzich klopt. Ik heb wel een verbetering, je moet de ragout 6 uur laten opstijven voor een goed resultaat. Omdat ik dat niet wist was het een beetje mislukt.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
X